En samling artikelmanus och en del andra texter


 

Göta kanal  "Kontrasternas kanal" är en text som jag skrev för Göta kanalbolagets broschyr. Är det något jag är så är det kanalfreak. Trivs inne på platt vatten, bland kossor och åkrar.

Bilden ovan är klickbar. Klickar du den kommer du till ett galleri med fler foton från Göta kanal.

 

Isfritt med akvariepump  beskriver ett trix som den som ligger i sjön året runt kan prova.

Visst vore det trevligare att låta båten ligga kvar i sjön under vinter och bara ta upp den ett par veckor före midsommar. Det är härligt att lacka och måla då temperaturen är den rätta, då färgerna flyter fint och torkar snabbt och då inte hela båten dryper av fukt?

 

Analys till Allt för Sjön 2007 Ibland kan man bli nostalgisk bara genom att blicka ett par år tillbaka. Året var 2007 och då var det hausse i båtbranschen... 

 

Det långsamma båtlivet är något jag verkligen vill slå ett slag för. Det är möjligen roligt för föraren av en snabb motorbåt att spetta på i full galopp. Att sitta som passagerare och bara hålla i sig är ett rent lidande. Det här manuset skrev jag för ett par år sedan. Och det har blivit mer aktuellt än någonsin. Nästan alla svenska båtkonstruktörer av någon dignitet skissar på långsammare och bränslesnålare motorbåtar. De stora tillverkarna har inte varit pådrivande men börjar nog nu se att de håller på att falla i samma grop som en del biltillverkare som bara satsat på stora, tunga och bränsleslukande modeller.

 

In i dimman är en liten skröna som jag författade till Göta Segelsällskaps klubbtidning. Den är rätt lång. Men slutet är lite oväntat.

Har för övrigt hört att liknande händelser har utspelat sig på Vättern och i någon norrländsk älv.

Klubbtidningens redaktör och jag var rätt oroliga för hur den skulle uppfattas av medlemmarna och han stämde av den med vår nuvarande ordförande innan han vågade publicera. Faktiskt har jag bara fått klappar på axeln för den än så länge. Det var ju skönt. 

Dessutom är det skönt att för en gångs skull ta ut svängarna lite eftersom jag vanligen försöker hålla mig någorlunda saklig.

 

Vintern i sjön har jag lagt in i februari 2010 - då det råden en köldknäpp då vitala delar av Svea rikes kommunikationer står still eller rullar långsammare än normalt.

Testida för GYS Julklapp till Tommy Klicka här för att komma till Wordfil om GYS